- Det er veldig artig at vi blir sett og tatt på alvor også vi småbedriftene

Ekteparet Liv Jorunn Balto Strønes og Rune Balto Strønes eier og driver Strønes Snekkerverksted AS. Trevarebedriften fra Trøgstad ble tildelt prisen som årets småbedrift i norsk trevarebransje, Det Gylne Sagblad 2022, under festmiddagen på NHO-huset i forbindelse med Trevaredagene 2023.

- Det er veldig artig at vi blir sett og tatt på alvor, også vi småbedriftene. Tusen hjertelig takk, sa årets vinner av prisen «Det Gylne Sagblad for småbedrifter» i norsk trevarebransje, daglig leder Rune Strønes i Strønes snekkerverksted AS.

Det er andre gang at bransjeforeningen Norske Trevarer deler ut prisen for årets småbedrift. Rune Balto Strønes og kona Liv Jorunn Balto Strønes tok imot prisen på vegne av Strønes snekkerverksted.

Under prisutdelingen refererte daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer til juryens begrunnelse for tildelingen av årets småbedriftspris i norsk trevarebransje:

- Strønes snekkerverkstad AS er et lite, men solid og moderne snekkerverksted med 10 ansatte som er tuftet på tradisjoner og fagkunnskap, og de har gjennom 20 år levert skreddersydde kvalitetsmøbler.

- Daglig leder Rune Balto Strønes har en sterk evne og vilje til å løfte fram ansatte og lærlinger, han deler gladelig av sin solide fagkompetanse og utfordrer lærlingene til å strekke seg faglig og engasjere seg i faget, uttalte trevaresjefen under pristildelingen onsdag kveld.

- Strønes snekkerverksted legger den faglige lista høyt, rett og slett. Daglig leder Rune Balto Strønes er en meget ryddig og strukturert fagperson, og firmaet har gått fra en «ihuga» håndverksbedrift til å ta i bruk CNC-maskiner og starte med opplæring i CNC-faget.

- Sterkt engasjement
- Rune Strønes har alltid hatt et sterkt engasjement for snekkerfaget. Han tar gjerne imot skoleungdommer som ønsker å bli kjent med faget, om det er ungdomsskoler eller videregående skoler, uttalte Hilde Widerøe Wibe under juryens begrunnelse for pristildelingen.

- Rune Strønes har jobbet mye med å få på plass en sommerskole for ungdommer i snekkerfaget, i et samarbeid med lokale museer og næringsforeninger, som han også har et sterkt engasjement for.

- Sammen med næringsforeningen jobber han aktivt for å knytte sammen lokal ungdom med lokalt næringsliv for å styrke rekrutteringen til bedriftene, og de er nå i gang med å realisere «Anno 2050-prosjektet», som skal være et fritidstilbud til ungdom som kombinerer tradisjonell fagkompetanse med moderne produksjon i flere ulike fag, uttalte juryen i sin begrunnelse under prisutdelingen.

 

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: