Styrelederen i Norske Trevarer oppfordrer til ekstra samhold i tøffe tider - varsler styrelederskifte

- Det er tøffe tider nå, og 2024 vil bli et krevende år. Vi har en sterk delingskultur i vår bransje, og den skal vi bruke for alt det er verdt for å ruste oss til neste oppgangsperiode, sier styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer, som nå varsler skifte av bransjeforeningens styreleder under årsmøtet i Bergen 19.-21. april.

Styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer føler sterkt på trevarebedriftenes bekymringer for neste år. Samtidig som han er tydelig på bransjens styrker, kvaliteter og samhold, som han tror vil gi mange muligheter. Nå varsler Ådlandsvik at 2024 også vil innebære et skifte av styrelederen i bransjeforeningen.

- Det er tid for et skifte nå. Jeg kommer til å tre til side i forbindelse med årsmøtet i Norske Trevarer i Bergen i april, og jeg tenker at tidspunktet for ny styreleder passer godt av flere grunner, sier Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer i en kommentar, til at han nå varsler sin egen avgang som øverste leder i norsk trevarebransje.

- Jeg har fått noen helseutfordringer som jeg er nødt til å ta mer på alvor. Men uavhengig av helsen tror jeg altså at tidspunktet for et lederskifte er helt riktig. Norsk trevarebransje er inne i en tid med raske endringer, og da er det sunt med nye perspektiver og kapasiteter i lederrollen.

- Jeg oppfordrer alle til å være aktive i lokalforeningene våre, samt stille seg til disposisjon for valgkomiteen i Norske Trevarer. Det å delta aktivt i vårt felleskap gir veldig mye tilbake.

Passerte 11 milliarder i 2022
Under Trevaredagene 2023 i Oslo kunne styrelederen presentere nyheten om at den samlede omsetningen i bransjeforeningens medlemsbedrifter for aller første gang hadde passert 11 milliarder kroner.

- Dette var en milepæl for vår bransje, og noe vi så på som ekstremt hårete da dette målet ble satt i 2017 i forbindelse med 2022-prosjektet. Så vi har mye å glede oss over, og bedriftene våre har veldig mye å være stolt av. Vi har kvaliteter, muligheter og et samhold som gjør at jeg er svært optimistisk på vegne av vår bransje, sier styrelederen i Norske Trevarer.

- Men bransjen må dessverre tåle at det vil storme en del rundt oss. De kortsiktige utfordringene er ganske altoverskyggende for mange av medlemmene våre, og vi ser at omgivelsene og også vår bransje må rigge seg for et tøffere år i 2024, sier Ådlandsvik.

- Vi greier det denne gangen også
- Det kortsiktige bildet er altså langt ifra lystig, og året som står foran oss kommer til å bli veldig krevende for mange. Samtidig har vår bransje vært igjennom mange tøffe perioder tidligere, og vi vil greie det denne gangen også.

- Så igjen vil jeg oppfordre trevarebransjen til å forsterke det vi allerede er gode på. Bruk det sterke og tillitsfulle samholdet mellom bedriftene. Ta kontakt med hverandre, ikke stå alene i utfordringene og bekymringene, understreker Ådlandsvik.

- Ring eller besøk en kollega for en prat, gi råd, del erfaringer og bekymringer. Se etter mulighetene som ligger på lur. Slik kan vi best rigge oss for oppgangen som vil komme.

- For den kommer denne gangen også, det er jeg 100 prosent sikker på, sier styrelederen i Norske Trevarer, som avslutter oppsummeringen av 2023 med å ønske alle en fredelig julehøytid og et godt nytt år - et mulighetenes nyttår!

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: