- Vi må nesten klype oss i armen, det kjennes veldig friskt og sunt å jobbe her

Linn Huse-Amundsen er direktør for mennesker og teknologi i bistandsorganisasjonen Redd Barna. I januar flyttet de inn i splitter nye lokaler på Hasle i Oslo. Bygget HasleTre fikk prisen som «Årets trebyggeri» i 2023, og er tegnet av det norske arkitektfirmaet Oslotre AS.

 - Dette er et fantastisk godt bygg å være på jobb i, og vi får de samme tilbakemeldingene fra de som er på besøk hos oss, sier Linn Huse-Amundsen i Redd Barna. I begynnelsen av januar flyttet bistandsorganisasjonen inn i kontorbygget HasleTre i Oslo, som er vinneren av prisen som Årets trebyggeri.

HasleTre er et fire etasjer høyt kontorbygg på Hasle i Oslo. Dette er Norges første demonterbare og ombrukbare kontorbygg i tre, og akkurat det var en av viktig faktor for juryen i begrunnelsen for hvem som skulle bli årets vinner av trebyggeri-prisen.

Juryen la også vekt på at det er tatt i bruk innovative og nye løsninger i måten treet brukes på, og at ombruk er et førende prinsipp i valgene av byggets ulike løsninger. I HasleTre er det brukt tre fra innerst til ytterst.

- Ikke drømt om noe sånt
- Vi er ca 250 ansatte ved Redd Barna i Norge, og de aller fleste av oss jobber ved hovedkontoret i Oslo. Vi flyttet inn her i begynnelsen av januar, og jeg tror de aller fleste av oss er nærmest bergtatt av dette bygget, sier Linn Huse-Amundsen, som er direktør for mennesker og teknologi i Redd Barna.

- Det begynte å bli ganske slitent der vi leide tidligere, så derfor var vi fulle av forventninger til hva det nye kontorbygget skulle bli. Men jeg tror de færreste av oss hadde drømt om at det skulle bli sånn som dette.

- Varm og vennlig atmosfære
I HasleTre er alle sammenføyninger gjort med treplugger, og med bruk av trespiker og låseklosser i kryssfinér. Alt fra isolasjonsmaterialer, fasadekledning og bærestruktur er laget i treverk, og til og med noen av vaskene og toalettene produsert av tre.

- Barn er ekstra opptatt av bærekraft, klima og miljø, og dette er et svært viktig fokusområde også for Redd Barna. Derfor har ombruk og Co2-nøytralitet vært viktige stikkord i arbeidet med å finne nye kontorlokaler, sier Huse-Amundsen.

- I tillegg betyr det mye for oss at bygget gir en varm og vennlig atmosfære. Det er et godt hus å komme til, og det kjennes friskt og sunt å oppholde seg her i løpet av arbeidsdagen. I Redd Barna har vi lagt godt til rette for bruk av hjemmekontor, men nå er vi glade for at det også er veldig populært å jobbe fra kontoret.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: