Mor Trevare tildelt bransjens mest høythengende pris for 40 års oppofrende innsats

Tone Helene Ruud har jobbet i norsk trevarebransje i over 40 år og blitt titulert som «Mor Trevare». Under festmiddagen ved Trevaredagene 2023 i Oslo ble hun tildelt trevarebransjens mest høythengende utnevnelse for lang og tro innsats til bransjens beste: Hederstegnet.

- Dette er stort og noe jeg kommer til å ta med meg resten av livet. Norsk trevarebransje er som en familie for meg, og det å få tildelt hederstegnet fra denne familien setter jeg veldig, veldig høyt.

Under Trevaredagene i Trondheim i fjor ble Tone Helene Ruud takket for sin over 40-årige innsats for norsk trevarebransje med å bli titulert som «Mor Trevare» av Norske Trevarers daglige leder Hilde Widerøe Wibe.

- Det er vanskelig å sjøl vurdere hva min innsats eventuelt har betydd for bransjen, men jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å gjøre det beste jeg kan for bedriftene. Over tid og år så har vel dette blitt til en sterk omsorgsfølelse for bedriftene og menneskene i bransjen. Jeg vil tro at begrepet «Mor Trevare» har noe med dette å gjøre, uttalte Tone Helene Ruud i et tidligere «seniorintervju» med Norske Trevarer.

Under årets Trevaredager ble hennes rolle i bransjen ytterligere hedret gjennom at hun ble tildelt trevarebransjens høythengende hederstegn for lang og oppofrende tjeneste.

- Her er hele trevarefamilien samlet, og det gjør dette øyeblikket bare enda større for meg, sa en rørt og takknemlig Tone Helene Ruud da hun ble tildelt hederstegnet fra styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer.

Han understreket i sin tale til prisvinneren at det er et imponerende stykke arbeid som ligger bak den innsatsen som Tone Helene Ruud har gjort for bedriftene og menneskene i norsk trevarebransje i over 40 år.

- Dette har jeg gledet meg ekstra til, for denne prisen går til en dame med stor D. Hun har alltid gitt veldig mye av seg sjøl overfor oss i bedriftene. Ofte fikk vi høre at vi ikke skulle bekymre oss, for dette ordner vi, beroliget du oss med, hilste styrelederen.

- Du har alltid stilt opp for oss bedriftene, og du har alltid vært til stede da vi trengte noen å prate med. Dette er et nostalgisk øyeblikk, men det var samtidig godt å se hvor lett du falt inn i trevarefamilien under årets Trevaredager, også nå etter at du har sluttet i jobben din i Norske Trevarer, sa Tore Ådlandsvik, før Tone Helene Ruud avsluttet takketalen med følgende budskap:

- Jeg vil ha et varmt hjerte for trevarebransjen og norske trevarebedrifter så lenge jeg lever. Stå på videre, dere gjør en fantastisk jobb og dere har veldig mye bra å fortelle om.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: