- Vi har brutt en ny, historisk milepæl, og ruster oss nå for det som kan bli en tøff høst

Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer (t.v.) og tidligere Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth åpnet høstsesongen med et dialogforedrag under næringskonferansen «Business on the Rock» i Åndalsnes.

Norske Trevarer-sjef Hilde Widerøe Wibe kaster seg inn i høstsesongen for norsk trevarebransje. På næringskonferansen «Business on the Rock» under RaumaRock i Åndalsnes holdt hun foredrag sammen med tidligere Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth.

- Business on the Rock på toppen av Romsdalseggen var en veldig spennende arena før å møte andre aktører i næringslivet som har full fokus på bærekraft både som et konkurransefortrinn og som en grunnleggende forutsetning for å henge med i framtida, sier Hilde Widerøe Wibe i en kommentar til dialogforedraget hun holdt sammen med Anita Krohn Traaseth.

- Årets tema under Business on the Rock-konferansen var «Bærekraft på bunnlinja», og konferansen ga oss enda en bekreftelse på at det skjer vanvittig mye spennende på dette området ute i næringslivet, og mye mer der enn det som skjer i politikken og innen det offentlige.

Passerte 11 mrd. i samlet omsetning
Etter noen ukers sommerpause er Widerøe Wibe godt rustet for en ny høstsesong med full fokus på trevarebransjen og norske trevarbedrifter.

- Vi er veldig klar for høsten. Det er jo en viss uro også i vår bransje, naturlig nok. Men det er også mye spennende og positivt som skjer, så vi håper jo at utfordringene ikke skal bli så store som noen av prognosene før ferien tydet på.

Widerøe Wibe leder en bransjeforening med nærmere 300 medlemsbedrifter, og som i 2022 for aller første gang nådde en samlet omsetning på over 11 milliarder kroner.

- Det var det nok ingen som trodde bare for noen få år siden. Det er veldig imponerende å se den innsatsen som norske trevarebedrifter legger ned, og som bransje skal vi nå ruste oss for de utfordringene som vil møte oss utover høsten og vinteren.

- Høstens valg gir muligheter for bransjen
- Nå ser vi med spenning og forventning fram til høstens kommune- og fylkestingsvalg, og de mulighetene dette gir for vår bransje for å få fokus på det vi brenner for. 

- Det blir veldig viktig at bedriftene og lokalforeningene i Norske Trevarer melder seg på i debattene ute i sine regioner og lokalsamfunn. Vi må tørre å heve stemmen og vise oss fram. Vi er en viktig og flott bransje i Norge, og det er ingen grunn til at vi skal være beskjedne i møtet med media, politikere og myndighetspersoner.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: