Snekkerlærlingen Inga (23) til topp i Yrkes-NM: - Måtte holde gledestårene tilbake

Snekkerlærling Inga Pernille Vold (23) fra agderbedriften Hamran snekkerverksted AS gikk av med seieren under helgas Yrkes NM i møbelsnekkerfaget ved Edvard Munch videregående skole i Oslo. Prisen ble overrekt av leder for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer, Halvard Høilund-Kaupang. Foto: Nicolai Grøndahl.

- Dette er den største anerkjennelsen jeg kunne få. Jeg trodde jeg kom til å komme på sisteplass av de fem som konkurrerte om seieren, og så gikk jeg altså helt til topps. Da måtte jeg jobbe hardt for å holde tårene tilbake.

Snekkerlærling Inga Pernille Vold er overlykkelig etter seieren i helgas Yrkes NM i møbelsnekkerfaget ved Edvard Munch videregående skole i Oslo. De fem deltakere knivet ikke bare om hvem skulle dra i land NM-tittelen, men også om hvem som skal være Norges representant i møbelsnekkerfaget i Yrkes EM i Gdansk i Polen i september.

- Dette betyr veldig mye for meg, i et fag som jeg er glødende opptatt av. Nå skal jeg fullføre læretida mi her ved Hamran snekkerverksted, og så skal jeg ta svennebrev og fortsette å utvikle meg innen møbler og snekring. Det er dette som er drømmejobben for meg.

Yrkes NM i møbelsnekkerfaget ble arrangert av Oslo Snekkermesterlaug i samarbeid med Worldskills Norge, med støtte fra Norske Trevarer og Norsk Industri.

Konkurranser på flere nivåer
- Yrkeskonkurransene skal gi elever, lærlinger og svenner inspirasjon og mestring gjennom gjennom praktiske og realistiske oppgaver, og samtidig gi dem mulighet for å knytte nye, faglige nettverk. I tillegg ønsker vi jo at yrkeskonkurransene skal bidra til omdømmebygging og blest om snekkerfaget, og også til å høyne kvaliteten i faget, sier snekkermester Øivind Engh i arrangørstaben.

Yrkeskonkurransene i Norge er på flere nivåer. Skole NM er for elever i videregående skole, Yrkes NM er for lærlinger og unge fagarbeidere på nasjonalt nivå, og så er det de internasjonale konkurransene Euroskills og Worldskills, også kalt Yrkes EM og Yrkes VM.

- Yrkes NM er også uttakskonkurransen i møbelsnekkerfaget for deltakelse i høstens Yrkes-EM, sier Øivind Engh.

- Vil bli enda bedre som snekker
Årets deltakere under Yrkes NM i møbelsnekkerfaget var Karsten Buskerud (18) fra Oslo snekkerverskted AS, Preben Ekern (24) fra Motved AS, William Holter-Hovin (19) fra Ruud snekkerverksted AS og Jesper Mork (24) fra Møbelverkstedet produksjon AS, i tillegg til Yrkes NM-vinneren Inga Pernille Vold fra Hamran Snekkerverksted AS.

- Jeg har fått veldig mange hygggelige gratulasjoner, jeg tror moren min nærmest hulket av glede, og sjøl hadde jeg også rikelig nok med å holde tårene tilbake da jeg ble utropt som vinner. I fortsettelsen skal jeg gjøre alt jeg kan for å bli en enda bedre møbelsnekker, sier den nybakte Yrkes NM-vinneren fra Herøy på Sunnmøre.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: