Ingrid Finnes (25) nyansatt i Norske Trevarer – skal ha ekstra fokus på bærekraft

smilende kvinne

Ingrid Finnes begynte denne uka i ny jobb som rådgiver ved Norske Trevarer, der hun skal ha mye fokus på gjenbruk, bærekraft og ressursbruk i norsk trevarebransje.

- Nå er jeg endelig i gang, smiler en entusiastisk og forventningsfull Ingrid Finnes, som er den ferskeste på laget ved Norske Trevarers hovedkontor i Næringslivets Hus i Oslo.

Ingrid skal ha ekstra fokus på bærekraft og gjenbruk i rådgiverjobben i norsk trevarebransje.

- Fra studiene mine både i Norge og England kan jeg mye teori om organisasjoner og bærekraft, og jeg har undervist om bærekraft over skoler og kommunale organisasjoner. Det nye nå blir å sette teorien ut i livet, og det i en bransje som jeg mener har fantastiske muligheter foran seg – ikke minst innen gjenbruk og bærekraft.

Tilbake i barndomsbyen
Etter seks år i Bergen og en periode i England er hun tilbake i byen hun vokste opp i, men hun har sterke familierøtter både på Vestlandet og Møre, og legger ikke skjul på at en bit av hjertet hennes ligger også der.

- Jeg tok en bachelorgrad i Europa-studier ved Universitet i Bergen før jeg reiste til England for å ta en master i internasjonale relasjoner. Parallelt med masteren, og etter at jeg ble ferdig med masteroppgaven, har jeg jobbet for FN-sambandet og undervist barn og unge om bærekraft og ressursbruk – i tillegg til at jeg har gjort tilsvarende jobber overfor norske kommuner på oppdrag for FN-sambandet.

- Passer veldig godt inn
- Vi er veldig glad for at vi har fått Ingrid med på trevarelaget, sier daglig leder Hilde Widerøe Wibe i Norske Trevarer.

- Ingrid har bakgrunn, profil og kompetanse som er veldig spennende og som passer oss godt, ikke minst i forhold til vår strategi om å bli Norges mest bærekraftige bransje.

 

- Bransje med framtida foran seg
- Det er naturligvis mye nytt og mye å sette seg inn i, for jeg har jo relativt lite kjennskap og kunnskap om norsk trevarebransje fra tidligere. Men jeg er allerede overbevist om at norske trevarebedrifter har et stort og spennende potensial, også på bærekraftområdet. Denne bransjen har framtida foran seg.

 

- Og så håper jeg jo at den kompetansen jeg har bygd opp gjennom studiene og med formidling av bærekraft overfor norske ungdommer og kommunale organisasjoner vil komme godt til nytte også i kommunikasjonen med norske trevarebedrifter, sier Ingrid Finnes.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: