Spesialproduksjon av innredninger til hoteller gir påfyll av nye oppdrag

Olav Myrdahl er gründer og daglig leder i trevarebedriften Jaren Snekkerverksted AS, som er en av de ferskeste medlemsbedriftene i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Vi har mye å gjøre og fulle ordrebøker i hvert fall ut året. Det å samarbeide med interiørarkitekter har tilført oss veldig mye positivt, og vi ser at dette genererer stadig nye kunder for oss.

Olav Myrdahl er daglig leder i Jaren Snekkerverksted AS på Hadeland, som er en av ferskeste medlemsbedriftene i bransjeforeningen Norske Trevarer.

- Jeg er arvelig belastet, kan du si. Både far og farfar drev som snekkere her på Jaren, så trevarebransjen har i høyeste grad vært en del av oppveksten.

Spesialproduksjon for hoteller
Også på Hadeland var det høy byggeaktivitet i etterkrigsårene, og Olavs bestefar startet opp et lokalt snekkerverksted som først og fremst tok på seg oppdrag for kunder i Jaren-området, som ligger litt nord for Gran på Hadeland, omtrent midt imellom Oslo og Gjøvik.

- Etter hvert kom også far inn i snekkerbransjen. Han var opprinnelig glassmester, og han og bestefar utfylte hverandre i det som kundene trengte. Dette gikk gradvis over til å bli et reint snekkerverksted, og i 1990 startet jeg opp det som nå er Jaren snekkerverksted AS, forteller Olav Myrdahl.

Nå er det Stor-Oslo som i hovedsak er nedslagsfeltet for Jaren snekkerverksted, der en stor del av oppdragene har oppstått gjennom et årelangt og tett samarbeid med arkitekter og interiørarkitekter.

- Vi opererer jo i et relativt kjøpesterkt marked og driver nesten utelukkende med spesialproduksjon av innredninger. Vi har levert mye til det vi kan kalle kvalitetshoteller, og dette gjør også at stadig nye kunder tar kontakt med oss etter at de har sett hva vi lager og gjort seg kjent med hvem som står bak produksjonen.

Fersk trevaremedlem
Jaren snekkerverksted AS meldte seg inn i Norske Trevarer for et års tid siden, og er av de nyere medlemmene i bransjeforeningen.

- Vi trengte hjelp til å bli bedre på regelverk og praksis innen HMS, så dette ble inngangen til Norske Trevarer for vår del, sier Olav Myrdahl.

- Jeg ser egentlig veldig lyst på framtida for norsk trevarebransje, jeg gjør det. Men det er én ting som bekymrer meg en del, og det er hvordan vi skal greie å rekruttere kvalifiserte og dyktige fagfolk.

- For vår del er den aller beste måten å gjøre dette på gjennom å rekruttere motiverte lærlinger. Vi driver med såpass krevende spesialproduksjon at vi trenger tid på å forme våre ansatte, og nettopp derfor er lærlinger den rette måten å gjøre det på for oss, sier trevaregründeren fra Jaren.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: