Stangeskovene Industri AS inn som ny majoritetseier i Ørjebedriften Løken Trevare

Arild Bergersen overtok som ny daglig leder ved Løken Trevare AS ved årsskiftet i fjor. Nå har Ørje-bedriften fått nye aktører inn som majoritetseiere: Stangeskovene Industri AS.

Løken Trevare i Ørje har ønsket å få inn en norsk, lokal aktør på eiersiden, med bred kompetanse på skog- og trebaserte produkter og verdikjeder. Nå er ny majoritetseier på plass i den tradisjonsrike trevarebedriften i Marker.

- Vi har over tid sett etter ny partner og eier av selskapet i forbindelse med ønske om en framtidig nedtrapping fra Frits og Arnfinn Grøndal sin side, som begge har nådd pensjonsalder og ønsker å sikre framtida for bedriften, sier Arild Bergersen, som tok over som daglig leder i Løken Trevare AS ved årsskiftet i fjor.

- Det er veldig gledelig for oss at Stangeskovene Industri AS har kommet inn som ny majoritetseier hos oss. Stangeskovene eier nå 51 prosent av aksjene, og Frits og Arnfinn Grøndal eier fortsatt de resterende aksjepostene og vil være aktive i bedriften videre.


Sverre Kværner ny styreleder
Leder for industri ved Stangeskovene Industri, Sverre Kværner, er den nye styrelederen ved Løken Trevare AS.

- Vi er svært fornøyd med avtalen som er landet med Stangeskovene som en solid og lokal aktør, og som har bred kompetanse på skog- og trebaserte produkter og verdikjeder. Målet vårt var nettopp å få inn en norsk og lokal eier som ønsker å videreutvikle bedriften og trygge arbeidsplassene, sier Arild Bergersen.


40 ansatte, 80 mill. i omsetning
Trevarebedriften i Ørje i Marker kommune i Viken har 40 ansatte, og omsatte i fjor for godt over 80 millioner kroner.

- Vi kjenner Stangeskovene godt fra før gjennom et årlangt samarbeid med leveranser til konsernets byggvareutslag. Nå ser vi fram til et langsiktig og fruktbart samarbeid til fordel for våre ansatte og for nye og eksisterende kunder, sier Løken Trevare-sjefen.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: