Har åpnet dørene for snekkerlærlinger fra Tyskland: - En veldig bra ordning

Daglig leder Tore-Christian Gjelsvik og Minde Snekkeri AS i Bergen har over flere år tatt inn tyske snekkerlærlinger i produksjonen. Akkurat nå er det Hannah Ritscher som er på snekkerutveksling i trevarebedriften.

- De siste årene har Minde Snekkeri hatt en rekke med snekkerlærlinger og unge snekkere fra Tyskland gjennom Erasmus-programmet. Det har tilført oss veldig mye, og vi kan varmt anbefale denne ordningen overfor andre trevarebdrifter i Norge.

Dette sier daglig leder Tore-Christian Gjelsvik i Minde Snekkeri AS i Bergen, som over flere år har koblet seg tett til EUs program for utdanning og opplæring av ungdommer.

- Det hele begynte ganske tilfeldig for vår del. Vi fikk en forespørsel fra en videregånde skole i området her om vi hadde mulighet til å ta inn en snekkerlærling fra Tyskland, forteller Gjelsvik.
- Vedkommende hadde bare noen måneder igjen av lærlingetida, og han ville gjerne se og lære hvordan man utdanner snekkere i andre land. Dette takket vi ja til, og det har vi aldri angret på.

- Det er et veldig høyt faglig nivå på snekkerlærlingene fra Tyskland, de er dyktige og engasjerte i faget sitt, de har høy arbeidsmoral og bidrar positivt i produksjonen i løpet av veldig kort tid.

Smidig system
En av de ansatte ved Minde Snekkeri er fra Tyskland, og det gjør naturligvis kontakten med Erasmus-programmet og de tyske snekkerlærlingene enda enklere. Bare i høst har Minde Snekkeri AS hatt tre snekkere og lærlinger fra Tyskland inne i produksjonen.

- De er her gjerne en måneds tid, av og til litt lengre. En måned er kanskje litt i korteste laget, men det funker greit det også, sier Gjelsvik.

- Hannah er nyutdannet snekker fra Tyskland, hun startet hos oss i begynnelsen av november og blir her fram til jul. Så utpå nyåret kommer det sikkert noen nye igjen, forteller snekkersjefen på Minde.

Verdens største utdanningsprogram
Erasmus+ er verdens største utdanningprogram med et budsjett på 26,5 milliarder euro for perioden 2021-2027. Programmet støtter opp om utveksling i hele utdanningsløpet, helt fra barnehage til yrkesfaglig utdanning og høyere akademisk utdanning.

Målet er at Erasmus+ skal bidra til økt kvalitet i utdanningen, både gjennom utveksling, inkludering og «aktivt medborgerskap».

- Vi kan varmt anbefale dette til andre trevarebedrifter i Norge. Snekkerlærlingene fra Tyskland holder som sagt et høyt faglig nivå, og vi lærer mye av hverandre – på mange måter, sier Tore-Christian Gjelsvik i Minde Snekkeri.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: