Dovista AS selger Lian til lokale eiere: - Nå er det stor jubel og glede her!

Plass- og fabrikksjef Jorulv Mosand ved Lian Vinduer AS på Kyrksæterøra kan juble over intensjonsavtalen som nå er inngått med det danske eierkonsernet Dovista AS om salg av bedriften til lokale eiere. Dermed kan de rundt 100 ansatte som har fryktet for å miste jobbene sine puste lettet ut.

- Nå står jubelen i taket her, sier en strålende glad plass- og fabrikksjef Jorulv Mosand. De rundt 100 ansatte ved Lian Vinduer AS i Trøndelag har fryktet for at den tradisjonsrike trevarebedriften på Kyrksæterøra ville bli lagt ned. Men nå kan de puste lettet ut.

Mandag denne uka meldte Dovista AS, som er det danske eierkonsernet bak Dovista Norge AS, at det er inngått en intensjonsavtale om salg av trønderbedriften Lian Vinduer AS til lokale eiere.

- Vi er svært glad for å få Lian Vinduer AS tilbake på lokale hender igjen, etter en lengre periode med forhandlinger med Dovista-konsernet, sier Jorulv Mosand, som er plass- og fabrikksjef ved den over 110 år gamle trevarebedriften på Kyrksæterøra.

- Det er nå inngått en intensjonsavtale som jeg er sikker på at vi vil lykkes med. Dette har veldig stor betydning både for lokalsamfunnet og de ansatte, sier Mosand.

Avtalen er på plass
- Avtalen er på plass, melder ledelsen i Dovista Norge i en pressemelding, og viser til at det nå omgående vil starte en prosess om det videre salget av selskapet, og at det forventes at den formelle overdragelsen vil skje innen 1. november.

Det har vært et veldig sterkt ønske om å sikre de lokale arbeidsplassene ved hjørnesteinsbedriften på Kyrksæterøra.

- Det har derfor pågått intense og konstruktive forhandlinger for å få på plass en avtale, heter det i pressemeldingen fra Dovista-konsernet.

Sterk vilje på begge sider
- Det har vært en sterk vilje på begge sider av bordet for finne en løsning, sier konserndirektør Allan Lindhard Jørgensen i Dovista AS.

- Til tross for at vi nå skaper en ny konkurrent for oss selv, så er vi overbevist om at dette er den beste løsningen vi kunne komme fram til. Nå kan den stolte og tradisjonsrike produksjonsbedriften på Kyrksæterøra fortsette sin historie, uttaler Dovista-direktøren, og viser til at nå kan alle som har kjent på frykten for å miste jobbene sine senke skuldrene og se framover.

Bare jubel og glede
- Nå er det bare jubel og glede her. Nå skal det jobbes videre med endelig avtale og overtakelse. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert, sier plass- og fabrikksjef Jorulv Mosand ved Lian Vinduer AS.

- Jeg ble veldig, veldig glad for denne utrolig gode nyheten, sier daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen for norske trevarebedrifter, Norske Trevarer.

- Allerede dagen etter den triste beskjeden fra Dovista om mulig nedleggelse av virksomheten på Kyrksæterøra så stilte alle ansatte på jobb. Kampviljen for å få til en lokal løsning har vært der hele tiden, både fra ansatte og ledelse, og med bred støtte fra lokalsamfunnet, sier Widerøe Wibe.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: