- Det er i stor grad folkene i bedriften det dreier seg om, de skaper resultatene

Solfrid Flateby er en av Norges mest etterspurte foredragsholdere innen næringsliv og ledelse. Tittelen på foredraget hennes under Trevaredagene 2023 er «Ha det bra – gjør det bra».

Det er en av Norges mest etterspurte foredragsholdere innen næringsliv og ledelse som skal innta podiet under årets Trevaredager.

Solfrid Flateby har vært direktør for HR og kommunikasjon i større selskaper som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic, og er kjent for sitt gnistrende engasjement på scenen.

- I tillegg til å holde foredrag jobber jeg mye med kursing og lederutvikling, og jeg liker å bruke min bakgrunn fra næringslivet til å gi tips og råd til hvordan vi skal ha det bra i en hektisk jobbhverdag, sier Solfrid Flateby.

- Godt lederskap, godt arbeidsmiljø og selvledelse er viktige stikkord i mine foredrag. Som i andre produksjonsbedrifter er det mange ledere også i trevarebransjen som jobber ganske operasjonelt - i tillegg til det å lede bedriften. Det gjør jo at det blir ganske mange ting å holde tak i.

«Ha det bra, gjør det bra»
Tittelen på Solfrid Flatebys programpost under Trevaredagene er «Ha det bra – gjør det bra».

- Norske trevarebedrifter har rikt med kunnskap og kvaliteter. Det er mye stolthet og sterke tradisjoner knyttet til trevarebransjen, men den er nok en relativt forsiktig og kanskje litt introvert bransje. Det skaper naturligvis noen utfordringer.

- Dette har med kultur og omdømme gjøre, og i tillegg er det en bransje med et stort spenn mellom de store lokomotivene i bransjen og de mindre bedriftene som har mer typisk håndverksbasert produksjon.

- Det er nok krevende å ha et tydelig budskap om hva denne bransjen er, hva den produserer, hvilken kompetanse den har og hva den trenger. Men det betyr naturligvis ikke at det er umulig, sier en engasjert Solfrid Flateby, som i 2021 ble kåret til årets taler hos www.talerlisten.no, som har over 600 registrerte foredragsholdere.

Endringsledelse og arbeidsglede
Hun er kjent for å holde engasjerende og humørfylte foredrag, der stikkordene ofte er endringsledelse og selvledelse, medarbeiderskap og bedriftskultur.

- Mange bedrifter er dyktige på disse tingene, også i trevarebransjen, men ofte er det likevel slik at produksjonsbedrifter er proffe på drift og produksjon, men at de gjerne glemmer litt å jobbe med arbeidsmiljøet og bedriftskulturen.

- Derfor kommer jeg til å vektlegge dette i foredraget mitt under Trevaredagene. Det er bedriftskultur det aller meste dreier seg om. Det er jo summen av alle folkene i bedriften som skaper trivsel, arbeidsglede og resultater.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: