- Bakom skyene er jo himmelen alltid blå, men mange kjenner på en uro over hva høsten vil bringe

Tore Ådlandsvik er styreleder i Norske Trevarer, her avbildet i trappen på Næringslivets Hus i Oslo under Trevaredagene 2023.

- Vår bransje har hatt en fantastisk omsetningsøkning der vi for første gang bikket 11 milliarder kroner i fjor. Dette var også det hårete målet med «Prosjekt 2022» i Norske Trevarer. Jeg vil derfor oppfordre trevarebedriftene til å ta en velfortjent pust i bakken, nyte sommeren og samle krefter til høsten.

Dette sier styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer i en kommentar til at første halvår av 2023 nå straks er tilbakelagt.

- Utfordringen til høsten og vinteren er at det er store variasjoner i ordrereservene og tilgangen på ordrer fra bedrift til bedrift, og da blir jo samarbeidet som vår bransje er kjent for bare enda viktigere.

Styrelederen i Norske Trevarer har nettopp lagt bak seg det han beskriver som svært gode og innholdsrike dager i hovedstaden, der norsk trevarebransje har vært samlet til årsmøte og trevaredager.

- Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på årets arrangementer, både når det gjelder innholdet på Trevaredagene og det faglige og sosiale utbyttet av det å samle vår bransje på den måten vi gjør.

- Det er mye å lære av hverandre, mye å diskutere og fange opp, og jeg tror også mange ble inspirert av det som ble formidlet fra scenen på Trevaredagene.

Frykter en krevende høst
Ved inngangen til årets sommerferie ser trevarelederen også i år blå himmel og godvær i horisonten, samtidig som det på kortere sikt henger gråvær over deler av bransjen.

- Vi kan lese av tallene og rapportene at det er mange som er bekymret over hva høsten vil bringe. Det langsiktige bildet er på mange måter positivt, men vi kommer ikke unna de utfordringene som vil møte oss på kortere sikt.

- Jeg vil derfor oppfordre trevarebransjen til å forsterke det vi er gode på og kjent for, at vi har et sterkt og tillitsfullt samarbeid bedriftene imellom.

- For det meldes altså om store variasjoner, der mange har fulle ordrebøker, mens andre er mer bekymret enn de har vært på lenge. Da blir det ekstra viktig at vi åpner opp og deler informasjon om ledig kapasitet og muligheter for å avhjelpe andre i bransjen som kanskje har litt for mye press på leveringstidene.

Puste ut og lade batteriene
- Når vår bransje for aller første gang kan vise til en samlet omsetning på over 11 milliarder kroner, er det en bragd som vi alle kan være stolt av. Sjøl om noe av dette har med økte priser å gjøre, så handler det mest om at trevarebransjen leverer kvalitet, produkter og kompetanse som markedet vil ha.

- Så derfor skal vi gå inn i sommeren med stolthet over det vi skaper og produserer, samtidig som vi skal gi oss sjøl rom til å nyte sommeren og ferieukene, slik at vi stiller best mulig rustet til å møte utfordringene som høsten vil bringe.

- Jeg ønsker alle i norsk trevarebransje en fortjent og god ferie, smiler styredeler Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: