Statsbudsjettet: - Veldig skuffende at regjeringen ikke bidrar til mer aktivitet

Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen Norske Trevarer er på vegne av trevarebransjen og byggenæringen sterkt kritisk til statsbudsjettet som nylig ble presentert. Foto: Heidi Dokter / Norske Trevarer.

- Statsbudsjettet burde i langt sterkere grad signalisert en motkonjunkturpolitikk med økt aktivitet, nybygg og rehabilitering, ikke minst innen offentlige byggeprosjekter. Regjeringen ser dessverre ikke ut til å forstå alvoret i den kritiske situasjonen byggenæringen nå står oppe i.

Daglig leder i bransjeforeningen Norske Trevarer, Hilde Widerøe Wibe, er svært skuffet over statsbudsjettet som nylig ble presentert.

- Dette var absolutt ingen lystig lesning for trevarebransjen og byggenæringen. Vi er i en verdikjede som er gjensidig avhengig av hverandre, men det virker dessverre som om regjeringen ikke helt forstår den alvorlige markedssvikten som påvirker hele næringen, sier trevarelederen.

- Vi håpet at regjeringen gjennom statsbudsjettet ville bidra til å holde hjulene mye mer i gang, slik mange andre land gjør nå. Det er tøffe tider mange steder, og vi ser at for eksempel Tyskland og Irland i langt større grad tar i bruk klassisk motkonjukturpolitikk for å skape økt aktivitet i byggenæringen.

Har lest budsjettet med lupe
- Vi har lest statsbudsjettet med lupe for å se om det er økninger innen for eksempel ENØK-tiltak. Men så langt vi kan se er det ingen reell økning å spore, dessverre heller en liten nedgang, sier Widerøe Wibe.

Hun viser til noen mindre poster i budsjettet som isolert sett er positivt for trevarebransjen og byggenæringen. Det er blant annet bevilget 127 millioner kroner til fornyelse av praktisk utstyr i klasserommene, for eksempel innen sløydfaget.

- Men hovedinntrykket er dessverre krystallklart, mener Widerøe Wibe.

- Og når regjeringen ikke ser ut til å skjønne alvoret i den kritiske situasjonen byggenæringen nå er inne i, så blir det ekstra viktig at vi samler oss og gjør et storstilt arbeid opp imot Stortinget for å forbedre budsjettet.

- Vi må gjøre alt vi kan for å trekke politikken og budsjettene i en langt bedre retning enn det som nå er lagt fram.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: