Norsk trevarebransje godt representert på Arendalsuka - vedtok ny rekrutteringsplan

Styret i Norske Trevarer samlet under Arendalsuka 2023: Trond Magnar Unhammer (t.v.), styreleder Tore Ådlandsvik, Linda Offenberg (ny), Gunnar Adolf Aanesland og Arve Martin Almenning. Kyrre Norigard deltok på videotelefon.

Norsk trevarebransje var representert både med innledere, debattanter og representanter fra bedriftene under flere av de 1900 arrangementene på årets Arendalsuke, der styret for Norske Trevarer var samlet for tredje år på råd.

- Vi var godt og tydelig representert i år. Det er flott at vi fikk brukt denne viktige arenaen til nettverksbygging, diskusjoner og dialoger der vi kunne fremme sentrale saker for vår bransje. Det er viktig å bruke slike muligheter til å synliggjøre vår bransje og fronte våre saker.

Daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen Norske Trevarer var veldig godt fornøyd med utbyttet av årets Arendalsuke.

- Når det er over 1900 arrangementer i løpet av noen hektiske dager, så er det naturligvis mye man ikke rekker over, men vi fikk med oss de viktigste arrangementene for vår bransje. Gjennom medlemsbedriftene våre var vi godt representert under flere av debattene og arrangementene, sier Norske Trevarer-sjefen.

Trenger ungdommer og lærlinger
Onsdag under Arendalsuka var Norske Trevarer-styret samlet til høstens første styremøte i bransjeforeningen på nasjonalt nivå.

- Vi er opptatt av fagopplæring og rekrutteringen til vår bransje, og på onsdagens møte vedtok styret en plan og en strategi for det videre arbeidet på dette området. Vi trenger ungdommer og lærlinger inn i snekkeryrket og trevarebransjen, og vi er ikke alene om å fremme yrkesfagene overfor ungdom, sier Widerøe Wibe.

- Vi ser at holdningene endrer seg, yrkesfag er i ferd med å bli mer populært blant ungdommer over hele landet, også blant jentene. Vi vil derfor fronte sløydfaget inn i skolen, for det kan være en av de viktigste rekrutteringsmulighetene for snekkerfaget.

- Dette er gunstig for vår bransje, derfor er det så viktig at vi er framoverlent i disse spørsmålene, og det er nettopp det vi mener at vi er gjennom den nye strategien for rekruttering og fagopplæring som styret i Norske Trevarer nå har vedtatt, sier Hilde Widerøe Wibe.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: