Inviterer til internasjonal prestisjekonferanse og bygger trepaviljong i Oslo

Trepaviljongen som skal settes opp ved Oslo S under The World Conference on Timber Engineering (WCTE) i midten av juni, skal etter konferansen demonteres og brukes om igjen som en del av nye Slettaløkka grendehus i Oslo. Illustrasjon: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

Fra 19. til 22. juni er Norge vertskap for verdens mest prestisjefylte konferanse innen trearkitektur og innovativ bruk av tre. WCTE-konferansen er en internasjonal møteplass for treforskere, ingeniører, næringslivsaktører og studenter, og nå skal det bygges en stor trepaviljong midt i Oslo sentrum.

The World Conference on Timber Engineering (WCTE) er forumet der det aller siste innen trearkitektur og innovativ bruk av tre presenteres og diskuteres blant konferansens nærmere 1500 deltakere.

- Vi ønsker å bygge en samlingsplass under konferansen som ikke bare skal være for WCTEs deltakere, men like mye være et sted der ting skal skje, stilles ut og vises fram for publikum, sier Krister Moen.

Han var i mange år treansvarlig i Innovasjon Norge og er nå daglig leder (CEO) i selskapet OmTre AS, som fokuserer på forskning og nye bruksområder for tre og trematerialer, og som utvikler og produserer ulike elementsystemer som er basert på ombrukstre.

- Norsk trevarebransje er en av mange aktører i det norske tremiljøet som vi samarbeider med for å realisere trepaviljongen under verdenskonferansen. Dette skal bli en unik møteplass for alle som er opptatt av grensesprengende trearkitektur, trekonstruksjoner og innovativ bruk av tre, sier OmTre-sjefen.

Første gang i Norge
Det er aller første gang WCTE-konferansen arrangeres i Norge, der altså forskere, studenter, ingeniører, akademia og ulike aktører innen byggebransjen møtes for å bli kjent med ny og grensesprengende arkitektur og bruk av tre og trematerialer.

- Dette blir en fantastisk flott anledning til å løfte fram det nyeste av det som skjer på dette området i Norge, og vi har ingen ting å skjemmes over. Vi er tvert imot veldig langt framme internasjonalt innen trearkitektur, store trekonstruksjoner og innovative måter å bruke tre på.

- Studenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er sentrale i utformingen av trepaviljongen, sammen med trevarbedriften Aaneslands Fabrikker og mange andre aktører i norsk trebransje, sier Krister Moen i OmTre AS.

- Og når verdenskonferansen er over skal trepaviljongen ved Oslo S demonteres, settes opp igjen og bli en del av det nye Slettaløkka grendehus i Oslo.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: