Det høres kanskje ut som skryt, og det er det. Men det er ikke oss sjøl vi skryter av

Tres

Medeier og daglig leder i rogalandsbedriften Treprosjekt AS på Klepp stasjon på Jæren, Ola Hegrestad (t.v.), trekker fram både Treprosjekt-laget, lokalsamfunnet og den jærske identiteten når han begrunner suksessen i firmaet. Trevarebedriften omsatte i fjor for over 100 millioner kroner, der nesten av halvparten omsettes i Oslo-området.

Han er inne i et jubileumsår, Ola Hegrestad, som er medeier og daglig leder i rogalandsbedriften Treprosjekt AS. 25 år kunne kanskje vært grunn god nok til å feire med nye lokaler, men det er helt andre grunner enn det som er årsaken til 7000 nye kvadratmeter i hjemlige omgivelser på Jæren.

- Det ligger vel ikke i den jærske folkesjelen å skryte av seg sjøl, vi liker bedre å skryte av kundene og samarbeidspartnerne våre. Det er jo sammen med dem vi kommer fram til de beste løsningene, sier trevaregründeren fra Klepp stasjon, midt imellom Sandnes og Bryne i Rogaland.

- Vi er samtidig skikkelig stolt av det vi har bygd opp og fått til i løpet av de 25 årene som har gått siden den spede begynnelsen, det er vi jo. Og vi det er alle de 36 ansatte som utgjør staben her ved Treprosjekt, inkludert de som jobber innen salg og montasje ved avdelingen vår i Oslo.

Forankring og kjærlighet
Treprosjekt siterer gjerne Jærens store forfatter Arne Garborg når de vil illustrere sin kjærlighet til lokalsamfunnet, naturen og landskapet i regionen: «Me byggjer det gode i oss når me byggjer det gode kring oss».

- Det er en viktig del av drivkraften det å skape noe i nærmiljøet her, det å skape virksomhet, verdier og arbeidsplasser, sier Ola Hegrestad, som også er styreleder i bransjeforeningen for trevarebransjen i Rogaland. Og i dette ligger det også en slags erkjennelse av at til og med hardt arbeid kan bidra til å skape lykke.

- Jeg ser på meg sjøl som en optimist, som prøver å fokusere på de mulighetene vi har og det vi kan gjøre noe med. Det vi ikke får gjort noe med det prøver vi å fokusere minst mulig på. Derfor er jeg optimistisk både overfor egen virksomhet og overfor norsk trevarebransje som helhet, også her i Rogaland.

Foreløpig toppår i 2022
Siden den spede begynnelsen i 1997 har virksomheten vokst på seg nærmest år for år, med 2022 som en foreløpig topp med en omsetning på over 100 millioner kroner.

- Jeg drømte vel aldri om at det skulle bli så stort som det har blitt, i hvert fall gjorde jeg ikke det de første årene. Men så passerte vi etter hvert både 20 og 30 millioner, så ble det både 50 og 60, og nå hadde vi kommet dit at vi hadde vokst oss ut av vårt eget skinn. Vi trengte nye, større og mer funksjonelle lokaler, kort og godt.

Og det har Klepp-bedriften i høyeste grad fått, med 7000 splitter nye kvadratmeter og en investering på godt over 120 millioner kroner i nybygg, maskiner og utstyr.

- Vi ville ikke vente lenger, og jeg tror dette kommer til å bli veldig bra for oss. Vi driver fortsatt med litt flyttesjau for å komme fullt og helt i orden her, så innflyttingsfesten blir først til sommeren når vi har fått bodd oss skikkelig til her. Det gleder vi oss stort til, sier Ola Hegrestad.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: