- Det er veldig nyttig for oss trevarebedriftene at vi inviterer inn politikere

Rogalandsbedriften Treprosjekt AS ble i juni kåret til årets bedrift i norsk trevarebransje i 2022. Medeier og daglig leder Ola Hegrestad er også styreleder i Norske Trevarer Rogaland, og han oppfordrer nå trevarebedriftene i Norge til å bruke valgkampinnspurten til å åpne opp dørene og invitere lokalpolitikere inn til trevarebedriftene.

- Nå er det bare noen dager igjen til kommune- og fylkestingsvalget, og jeg vil sende en oppfordring til bedriftene i vår bransje om å åpne opp dørene, invitere inn politikere og bruke valginnspurten til å vise fram bedriftene og snakke om de utfordingene og mulighetene trevarebransjen og snekkerfaget står overfor.

Dette sier medeier og daglig leder Ola Hegrestad i rogalandsbedriften Treprosjekt AS, som i juni ble tildelt prisen «Det Gylne Sagblad» som årets bedrift i norsk trevarebransje i 2022.

- Våre bedrifter har fantastiske kvaliteter med tusenvis av ansatte rundt om i hele landet. Vi har mye å være stolt av og mye å vise fram, samtidig som vi står overfor ganske store utfordringer både når det gjelder rekruttering, fagopplæring, skatt og rammebetingelser, sier Ola Hegrestad, som også er styreleder i Norske Trevarer Rogaland.

Viktig for gode beslutninger
- Det er viktig for bedriftene våre at politikerne blir bedre kjent med vår bransje, hva vi produserer og hvilke forutsetninger vi trenger for å kunne bidra til verdiskapning, norsk produksjon og lokale arbeidsplasser. Det er nettopp derfor vi bør bruke valgkampinnspurten til å invitere lokalpolitikerne til bedriftene våre.

Siste uka før valget får Ola Hegrestad og Treprosjekt AS besøk av Fremskrittspartiet i Klepp kommune på Jæren, som er hjemkommunen til årets vinner av Det Gylne Sagblad-prisen.

- Som sagt, vi trevarebedriftene har mye å vise fram og mye å fortelle om, og jeg er overbevist om at mange lokalpolitikere rundt om i landet vil være glad for å bli invitert, mener Ola Hegrestad.

- Mange lokalpolitikere trenger mer kunnskap om næringslivet i egen kommune og egen region, og noen av dem kommer kanskje rett fra skole og utdanning og har derfor lite kjennskap til hverdagen ute i bedriftene. Samtidig er denne kunnskapen en viktig forutsetning for at politikerne skal kunne gjøre beslutninger som er til det beste for samfunnet – og også for bedriftene.

  • Treprosjekt AS har vokst i rakettfart de siste årene. Rogalandsbedriften hadde en omsetningsøkning på nærmere 70 prosent fra 2021 til 2022, fra 60 til 100 millioner kroner. Firmaet har nærmere 40 ansatte, og alle har, med ett unntak, fagbrev i trevare- eller møbelsnekkerfaget.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: