Yngstemann gikk av med seieren i skole-NM: - Liker å være aktiv og skape ting

Yngstemann ble førstemann. Christian Askeland (i midten) fra Tryggheim videregående skole i Rogaland gikk av med seieren i årets skole-NM i snekkerfaget, som ble arrangerert ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. Snekkerfinalen hadde åtte deltakere fra ulike videregående skoler rundt om i Norge. Foto: Norske Trevarer.

Som den aller yngste deltakeren i årets skole-NM i snekkerfaget gikk Christian Askeland (16) like godt helt til topps i finalen, og tok med seg vinnerpokalen hjem igjen til Rogaland.

- Dette var veldig overraskende, men enda mer gledelig og inspirerende, sier den nybakte vinneren av skole-NM i snekkerfaget, som ble arrangert ved Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik og høytidelig åpnet av H.K.H. Kronprins Haakon.

- Jeg var yngstemann i finalen og hadde ingen forventninger om at jeg skulle gå helt til topps i konkurransen, sier 16-åringen, som går første året ved bygg og anleggslinja ved Tryggheim videregående skole i Rogaland.

- Dette var til stor inspirerende for fortsettelsen. Nå skal jeg først fullføre første året her ved Tryggheim, og så skal jeg gå tømrerlinja på Vg2 og ta fagbrev i tømrerfaget, fortelleren den ferske NM-vinneren.

- Jeg liker ikke så godt å sitte stille på en stol når jeg skal lære meg noe, jeg vil helst være i aktivitet og skape ting med hendene mine. Jeg vil lære mer innen snekkerfaget også, for jeg liker veldig godt å drive med finsnekring, sier Christian.

- Men aller først skal jeg altså ta fagbrev som tømrer, så får jeg se hva det blir til etter hvert.

Arrangør for første gang
Det er første gang Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik arrangerte skole-NM i yrkesfag, der altså Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon stod for den offisielle åpningen.

Kronprinsparet har engasjert seg i tematikken rundt viktige håndverksfag, og Kronprinsen ønsker å sette søkelys på viktige håndverksfag og det sterkt økende behovet for fagarbeidere i Norge.

- Ungdommene som deltar i skole-NM i yrkesfag har kunnskap og ferdigheter som Norge kommer til å trenge mye av i årene fremover, og det er utrolig gøy å se at det også er stadig flere jenter som nå tar yrkesfag, sier daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen Norske Trevarer.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: