Krister Moen overtar som leder for Agder Tresenter og klyngeleder av InnoTre

Krister Moen har det siste året vært daglig leder i Omtre AS på Hønefoss. Før det var han i flere år leder for treprogrammet i Innovasjon Norge. I april overtar Moen som ny daglig leder i Agder Tresenter og dermed også som leder for treklyngen InnoTre i Sør-Norge.

Daglig leder i Omtre AS, Krister Moen, tar i april over som ny leder i Agder Tresenter, og han blir dermed også leder for treklyngen InnoTre i Sør-Norge. Før lederjobben i Omtre var Moen blant annet leder for tresatsingen i Innovasjon Norge i flere år.

Omtre AS, der Krister Moen har vært daglig leder det siste året, utvikler banebrytende løsninger for ombruk av tre. Omtre er en del av InnoTre-klyngen, og bedriften bidrar til nye standarder for en mer sirkulær skog- og trenæring.

I en pressemelding i forbindelse med nyansettelsen av Krister Moen som daglig leder, skriver Agder Tresenter at Moen skilte seg tydelig ut både i forhold til formell utdanning og erfaring, i tillegg til den trekompetansen han har bygd opp over flere år.

- Krister har et stort nettverk, og vi vet at han nyter stor annerkjennelse i bransjen, uttaler styreleder Nora Stray i Agder Tresenter.

- Vi er helt trygge på at han er rett person til å overta som daglig leder, og at han har mye å bidra med både i utviklingen av Tresenteret og klyngesatsingen framover.

Starter opp i april
I tillegg til en mastergrad i økonomi og ressursforvaltning fra Norges Miljø- og Biovitenskaplige Universitet (NMBU), med fordypning i både organisasjon og ledelse, finans og skogressurser, kan Krister Moen vise til solid og relevant arbeidserfaring. Nå ser han fram til å overta som daglig leder i Agder Tresenter i april.

– Det er gjort et godt stykke jobb med å bygge opp organisasjonen de siste årene. Jeg ønsker å være en pådriver for å utvikle organisasjonen og klyngen videre, og jeg vil ta med meg ny kunnskap fra Omtre vedrørende ombruk og sirkulærøkonomi basert på skog- og treressurser over i det videre arbeidet med InnoTre-klyngen.

Krister Moen påpeker også at han gjerne vil bygge videre på det gode samarbeidet mellom InnoTre, Agder tresenter og Norske Trevarer som bransjeforening for trevarebedriftene i Norge.

Ser fram til å jobbe mer lokalt
Fra å jobbe med nasjonalt fokus i Innovasjon Norge, til å jobbe fra forretningsadresse Hønefoss med mye reiseaktivitet gjennom Omtre AS, delvis også fra hjemmekontor i Tvedestrand, ser Moen nå fram til å jobbe mer lokalt. Samtidig skal han også bidra til å sette skog- og trenæringa i Sør-Norge sterkere på kartet, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg tror på en tydelig strategi som er basert på en klimagevinst som regionen og samfunnet ønsker. Det er viktig å skape en arena hvor medlemmene er aktive og bidrar til høyere verdiskaping basert på foredlede skog- og treressurser i regionen.

- Har vært en stor drivkraft
Styreleder Nora Stray ønsker å takke Maya Twedt Berli for innsatsen som daglig leder for Agder Tresenter over flere år, der hun sammen med medlemsbedriftene og opplæringskontoret blant annet har bidratt til en betydelig økning av lærlingekontrakter.

- Maya har vært en stor drivkraft for Agder Tresenter, og hun har de siste årene bygd opp InnoTre og skapt engasjement, kompetanseutveksling og samarbeid blant medlemsbedriftene i hele treverdikjeden.

 

· Agder Tresenter ble etablert som en medlemsorganisasjon på 1990-tallet. Formålet er å bidra til vekst og økt konkurransekraft for skog- og trebasert næring. For å lykkes med dette jobbes det med samarbeidsprosjekter innen bærekraft og sirkulære løsninger, digitalisering og kompetanse.

· Organisasjonen er prosjekteier for klyngesamarbeidet InnoTre, tidligere Tre på Agder, og driver i tillegg opplæringskontor for å bidra til utdanning av fagarbeidere som medlemsbedriftene har behov for.

· De siste årene har Agder Tresenter opplevd betydelig vekst og teller i dag 61 medlemmer, hvorav 53 kjernemedlemmer som sysselsetter flere tusen medarbeidere i regionen. Hovedvekten av medlemmer er lokalisert i Agder, men det er også medlemmer med forretningsadresser utenfor Agder. Medlemsbedriftene representerer hele verdikjeden fra skog til ferdig produkt.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: