Tidligere norgesmester i møbelsnekring ble årets småbedrift i trebransjen

Truls Eilev Schia og Schia Møbelsnekkeri i Nordagutu i Telemark ble i helga kåret til årets småbedrift i norsk trevarebransje under Norske Trevarers landsmøte på Hotel Norge i Bergen.

- Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten? Telemarkbedriften Schia Møbelsnekkeri ble kåret til årets småbedrift i norsk trevarebransje under Norske Trevarers landsmøte i Bergen i helga.

Det er tredje gang at bransjeforeningen Norske Trevarer deler ut prisen for årets småbedrift.

- Å finne en verdig kandidat til prisen «Det Gylne Sagblad» for småbedrifter har vist seg å være utfordrende fordi mange av de små bedriftene rekker å bli store før vi får nominert dem, smilte Norske Trevarer-leder Hilde Widerøe Wibe under juryens begrunnelse for tildelingen av årets småbedriftspris.

Norgesmester i møbelsnekring
- Årets prisvinner ble etablert i 2004, der daglig leder startet for seg selv som 20-åring. Da hadde han blitt kåret til norgesmester i møbelsnekring. Den gangen i leide lokaler, men nå er bedriften i egeneide lokaler og har vokst til tre-fire årsverk.

- Truls Eiliv Schia er en ung familefar med et positivt sinnelag og et hjerte for bransjen. Han har i flere år vært leder av Norske Trevarers lokalforening i Telemark, og han har gjort en iherdig innsats med å få bedriftene i sitt område med i trevarefamilien, uttalte Widerøe Wibe.

- Dette er et fint yrke
- Dette er et fint yrke. Jeg kan gå på lageret og hente materialer om morgenen, og når arbeidsdagen er over kan jeg se at jeg har skapt noe med hendene. Det er varierte dager, sier prisvinneren.

Schia møbelsnekkeri har også gått foran innen energieffektivisert, og gjort betydelige investeringer innen solcellepanel, grunnvannspumpe og flisfyring. I tillegg er alt av lys er byttet ut til LED-lys.

- Det er veldig ærefullt å bli tildelt prisen som årets småbdrift i norsk trevarebransje, og kanskje enda mer overraskende. Det gjør meg stolt på vegne av bedriften, og gir oss også en boost for å jobbe med den videre utviklingen av bedriften, sier Truls Eilev Schia i Schia Møbelsnekkeri. 

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: