Ble kåret til årets lærebedrift i norsk trevarebransje: - Det handler om å ta dem på alvor

Produksjonsleder Kent Waland-Klausen mottok prisen på vegne i Hovland Trevarefabrikk AS, som er kåret til «Årets lærebedrift» i norsk trevarebransje.

- Vi har jobbet hardt de siste årene for å etablere et system for å følge opp lærlingene våre på en mye bedre måte enn tidligere, og det er vi veldig stolt over at vi har fått til.

Dette sier en smilende og stolt Kent Waland-Klausen, som er produksjonsleder i Hovland Trevarefabrikk AS, som under Norske Trevarers landsmøte i Bergen ble tildelt prisen som «Årets lærebedrift» i norsk trevarebransje.

- Hovland Trevarefabrikk har gjennomgått et stort taktskifte som lærebedrift, uttalte styremedlem og prisutdeler Kyrre Norigard i Norske Trevarer.

- Dette er en stor drajobb for en mindre bedrift. De har hatt lærlinger i mange år, men har hatt en veldig positiv utvikling i antall lærlingekontrakter de siste årene.

Juryens videre begrunnelse:
- Hovland Trevarefabrikk har tre lærlinger i snekkerfaget, med fordypning innen dører og vinduer, og en lærling i CNC-maskineringsfaget. De har startet på et løp der rekruttering og opplæring er et satsningsområde de skal videreutvikle i årene framover.

- Prisvinneren har fått erfare at det å ta inn lærlinger er den beste måten å rekruttere på, og de ønsker derfor å satse på unge som ønsker å utdanne seg i bedriften. De er aktive på sosiale medier og prøver å ha positive nyheter i media.

- En av lærlingene er «frigitt» av bedriften i 10-12 dager for å være med i den lokale tv-serien «Lærlingkampen» hos TV Vest, der lærlinger fra flere bransjer og fag konkurrerer i sine respektive fag om å bli den beste lærlingen.

- Prisvinneren er alltid positive til å ta imot praksiselever fra skolene, og de har stort sett hatt elever fra Dalane videregående skole.

- En viktig ressurs for bedriften
- Vi føler at vi har oppnådd mye gjennom å systematisere arbeidet med lærlingene, og følge dem opp med mye tettere. Det handler om å ta lærlingene på alvor, ha tettere dialog med dem og utvikle lærlingene til å bli en viktig ressurs for bedriften, sier Kent Waland-Klausen.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: