- Jeg koser meg som bare det i denne jobben, jeg er en helfrelst møbelsnekker

Møbelsnekker Kjetil Hagen har siden 2016 bygd opp trevarebedriften Hagen møbeldesign i Porsgrunn til å bli både faglig lidenskap og god butikk.

- I utgangspunktet tenkte jeg vel ikke at det var dette jeg skulle drive med, men nå ser jeg på meg sjøl som en helfrelst møbelsnekker. Det er bånn gass og mye jobbing, men det er jo helt greit så lenge man elsker det man holder på med og får god butikk ut av det.

Dette sier en entusiastisk Kjetil Hagen i trevarebedriften Hagen møbeldesign i Porsgrunn, som fokuserer på spesialinnredninger og norsk kvalitetsproduksjon.

- Vi har rikelig med oppdrag, har full fokus på kvalitet og jobber i tett dialog med kundene våre. Jeg koser meg som bare det i denne jobben.

Hagen møbeldesign har i hovedsak kundenettverket sitt på aksen fra Grenland til Oslo-området.

- Jeg legger vekt på å være aktiv i sosiale medier, det har nok vært avgjørende viktig for oss, men uten fokus på kvalitet på det du leverer kommer du ingen veg verken med markedsføring eller sosiale medier. Når vi har kvalitet på det vi leverer så sprer ryktet seg gjennom fornøyde kunder.

Viktig med tålmodighet
Tålmodighet er også et viktig stikkord for en møbelsnekker som vil bygge opp sin egen virksomhet, påpeker Kjetil Hagen. Det har tatt tid å bygge opp Hagen møbeldesign til å bli god butikk, som igjen er tuftet på mye jobbing og at man virkelig liker det man holder på med.

- Jeg rusler bare noen meter hjemmefra til jobben, og elsker det jeg holder på med, så da gjør det jo ikke så mye at det blir en del lange dager.

Det er spesialproduksjon overfor privatkunder og mindre oppdrag overfor næringslivet som har fokus hos Hagen møbeldesign.

- Jeg har funnet en fin miks av større og mindre kunder, og har valgt å kutte ut de større næringsprosjektene. I sum har dette gitt oss rikelig med oppdrag, og ordrebøkene og framtidsutsiktene ser også veldig bra ut.

- Jeg er stolt av det jeg lager, og da blir snekkeryrket minst like mye en livsstil som en jobb. Hvis man er villig til å stå på og jobbe en del, og samtidig har full fokus på kunder og kvalitet, så går det absolutt greit å få et godt levebrød av å være møbelsnekker.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: