Grande-sjefen ble tildelt norsk trevarebransjes hederstegn for nesten 50 års innsats i bransjen

Medeier og daglig leder i trevarebedriften Grande Fabrikker AS, Torbjørn Hjelden, ble under Norske Trevarers landsmøte i Bergen tildelt bransjens mest høythengende pris: Hederstegnet.

- Et enstemmig styre i Norske Trevarer har besluttet å tildele bransjens hederstegn til en bunnsolid mann som har et hjerte som banker varmt for trevarebransjens ve og vel.

Avtroppende styreleder Tore Ådlandsvik holdt hilsningstalen under Norske Trevarers festmiddag lørdag kveld i forbindelse med bransjeforeningens landsmøte i Bergen.

- I år fyller trevarebedriften Grande 70 år, og Torbjørn Hjelden begynte i familiebedriften for snart 50 år siden. Han har hatt et livslangt engasjement i Norske Trevarer, og var mangeårig styremedlem i lokalforeningen i Møre og Romsdal for han første gang ble leder for 30 år siden, leste Ådlandsvik fra styrets begrunnelse for tildelingen.

- De siste seks årene har han igjen sittet som styreleder i Norske Trevarer Møre og Romsdal, og han har vært varamedlem, styremedlem og nestleder i til sammen ni år i styret i Norske Trevarer nasjonalt, der han også har sittet i valgkomiteen i 12 år.

Ett, stort fellesskap
- Torbjørn Hjelden har også gått i bresjen for å gjenreise sløydfaget i skolen i hans hjemkommune Rauma. Kompani Sløyd er et spennende samarbeid mellom Grande, Måndalen Trevare AS og Fritzøe Engros og de seks skolene i Rauma kommune.

- Han har alltid vært en varm talsmann for at vi skal tenke på norsk trevarebransje som ett stort fellesskap, der vi skal tåle både diskusjoner og uenighet, men at tilliten, samarbeidet og fellesskapet i Norske Trevarer er det aller, aller viktigste, hilste Tore Ådlandsvik under tildelingen av bransjens hederstegn, som er Norske Trevarers mest høythengende pris.

Føles ikke som noe offer
- Tusen hjertelig takk. Dette kom veldig brått på, sa en svært takknemlig Torbjørn Hjelden etter pristildelingen under landsmøtets festmiddag lørdag kveld.

- Det har gitt meg veldig mye å engasjere seg i arbeidet for norsk trevarebransje. Man får mye mer tilbake enn det man gir. Dette er mitt 25. landsmøte i Norske Trevarer, og jeg gleder meg hvert eneste år, smilte prisvinneren.

- Det føles ikke som noe offer å bruke tid på Norske Trevarer, tvert imot. Det er en stor ære å bli tildelt bransjens hederstegn. Jeg er både glad og stolt. Tusen hjertelig takk.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: