Snudde motvind til plusstall - vant tre kontrakter i USA og har fått smaken på eksporten

Kari Tolaas begynte som daglig leder i trevarebedriften Shipnor AS 1. januar i fjor. Skipsinnredningsfirmaet i Angvika på Nordmøre er en av de aller ferskeste medlemmene i bransjeforeningen Norske Trevarer.

Det har vært flere år med krevende sjø for Shipnor AS, men nå er motvind snudd til medvind. 2023 ble et veldig godt år for skipsinnredningsfirmaet, ikke minst på grunn av tre større oppdrag i USA.

- Vi hadde jevnt med ordrer gjennom hele fjoråret, og så løsnet det skikkelig da USA-kontraktene ble bekreftet i august. Da måtte vi få hjelp utenfra for å kunne levere alle oppdragene i tide, sier daglig leder Kari Tolaas i Shipnor AS.

Hun tok over som daglig i januar i fjor. Angvikbedriften har rundt 20 ansatte, de omsatte for litt over 45 millioner kroner i fjor, og lander et plussresultat på rundt fem prosent 2023.

- Det viktigste hjemmemarkedet vårt er verftsindustrien i Møre og Romsdal, men vi produserer innredninger til båter rundt omkring langs hele norskekysten. I tillegg ble det altså full klaff på eksportmarkedet i fjor, der vi i tillegg til de tre kontraktene i New Orleans-området også fikk oppdrag i Sri Lanka og Vietnam.

Spennende havvindmarked
Nå ser Kari Tolaas og resten av Shipnor-gjengen i spenning på havvindmarkedet.

- Det bygges en del båter inn mot havvind nå, og det er veldig spennende for oss. I tillegg skjer det naturligvis ting innen fiskeri og havbruk, og vi håper på at vi kanskje også kan lande oppdrag inn mot Forsvaret. Så framtida ser veldig spennende ut nå. Men ting skifter fort, det er vi jo også vant med.

Da det kokte som mest i produksjonen etter de tre USA-kontraktene i fjor høst innledet Shipnor et samarbeid med trevarebedriften Nesje AS, som ligger bare en times kjøretur unna.

- Det er godt å ha gode bransjekollegaer. Vi hadde ikke greid å levere USA-oppdragene innen tidsfristen om vi skulle produsert alt på egenhånd i fjor høst. Det er vi veldig takknemlig for.

Skipsinnredningsbedriften i Angvika har nå fulle ordrebøker fram til sommeren. Nå jobbes det med å lande kontrakter som vil gi oppdrag utover høsten i år, og de har allerede begynt å regne på tilbud som vil kunne gi nye oppdrag helt inn i 2027.

Fersk medlem i Norske Trevarer
Shipnor AS har nylig meldt seg inn i Norske Trevarer, og er en av de aller ferskeste medlemsbedriftene i bransjeforeningen.

- Det blir veldig positivt for oss. Vi driver jo ganske aleine her vi ligger, og da er det ekstra viktig og nyttig å knytte seg tettere til andre bedrifter i vår bransje, sier Kari Tolaas.

- Dette blir viktig både faglig og sosialt, og nå ser vi veldig fram til å ta imot besøk fra bransjen når Norske Trevarer Møre og Romsdal arrangerer årsmøte og bransjetreff i midten av mars her i Angvika. Det gleder vi oss skikkelig til.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: