Lone (70) gløder for å lære andre kvinner mer om verktøy og snekring

Snekkerkursene i regi av Asker Husflidslag har fanget veldig stor interesse og deltakelse i Asker.

- Jeg er så heldig at jeg har svennebrev i møbelsnekkerfaget. Jeg var i mange år utenfor snekkeryrket, men jeg hadde alltid en drøm å ta opp igjen hansken da jeg ble pensjonist.

Lone Lønne Christiansen har helt siden starten på yrkeskarrieren hatt et aktivt forhold til tematikken kvinner i mannsyrker.

- På videregående skole gikk jeg på møbelsnekkerlinja, og vi var da flere som var opptatt av å rekruttere flere kvinner inn i typiske mannsyrker.

- Vi startet til og med en egen organisasjon som jobbet med den problematikken, og jeg reiste mye rundt om i landet og besøkte skoler og organisasjoner der vi holdt innlegg og foredrag om det temaet.

- Snekringen lå alltid i bunn
Etter 10 år ved NSBs vedlikeholdsverksted på Oslo S, gikk Lone Christiansen over i jobber der det var fokus på utradisjonelle yrkesvalg.

- Fagopplæring og snekring har alltid ligget i bunn, også da jeg jobbet som byråkrat i departementet. Men jeg hadde alltid med meg et ønske og en drøm om å ta opp igjen dette med snekring, reparering og bruk av verktøy.

- Formidabel interesse
Da Lone fikk nyss om at Asker Husflidslag var i gang med planer om å lage eget snekkerverksted, så var hun rask å melde inn mulighetene for å starte opp med grunnkurs i snekring for kvinner.

- Vi startet opp de første kursene i fjor høst, og interessen har vært helt formidabel. Vi har plass til seks kvinner på hvert kurs, og nå til høsten kommer vi til å kjøre mange flere kurs enn vi gjorde i oppstarten, smiler Lone Lønne Christansen, som er nærmest overveldet av den store interessen for snekkerkursene for kvinner.

- Vi starter med helt grunnleggende, enkle ting. Jeg vil at deltakerne først skal lære seg å bli trygge på å bruke verktøy, for uten det kommer vi ingen vei. Så tar vi steg for steg fram til en ferdig krakk eller en blomsterkasse. Det er veldig, veldig gøy, og jeg gleder meg allerede stort til høstsesongen.

- Interessen for snekkerkursene for kvinner har vært helt overveldende, smiler pensjonist og møbelsnekker Lone Lønne Christiansen (70). I fjor høst startet hun opp med «Grunnkurs i snekring for kvinner» i samarbeid med Asker Husflidslag.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: