- Det er litt vemodig å tre til side, for det har vært en flott reise å være med på

- Hjertelig velkommen til Norske Trevarers landsmøte i Bergen, sier avtroppende styreleder Tore Ådlandsvik. Han har sittet ti år i styret i Norske Trevarer nasjonalt, de siste tre av dem som styreleder.

Samtidig som lokalforeningen i Hordaland fyller 50 år, inviteres norsk trevarebransje til landsmøte i Bergen. Styreleder Tore Ådlandsvik i Norske Trevarer gleder seg stort, men det er blandet med litt vemod også.

- Det er en stor glede at vi sammen med Norske Trevarer Hordaland enda en gang kan invitere norsk trevarebransje til landsmøte i Bergen. Dette er noe jeg ser skikkelig fram til, samtidig som jeg kjenner på at det blir litt rart å tre til side som styreleder og styremedlem i Norske Trevarer nå på årsmøtet.

Etter ti år som styremedlem i bransjeforeningen nasjonalt, hvorav de tre siste som leder, trekker Tore Ådlandsvik seg nå tilbake fra aktivt styrearbeid i Norske Trevarer.

- Det er en veldig god følelse å ha blitt vist tillit fra bransjen til å få bidra i foreningens styre, samt det å ha truffet og blitt kjent med gode kollegaer og samarbeidspartnere gjennom disse årene, sier Ådlandsvik.

- Men det er en tid for alt, og i tillegg til at jeg har fått noen helseutfordringer, så er norsk trevarebransje inne i en tid med raske endringer, og da er det sunt med nye perspektiver og kapasiteter i lederrollen.   

- I din desember-oppsummering av 2023 la du vekt på at det kortsiktige bildet i norsk trevarebransje var langt ifra lystig, og at 2024 lå an til å bli et ekstra krevende år. Hvordan vurderer du status i trevarebransjen nå når første kvartal er unnagjort?

- De kortsiktige utfordringene er fortsatt ganske krevende for mange av medlemmene våre, men samtidig ser vi at ting har begynt å lysne litt. For noen har det jo gått bra hele vegen, og for andre har det virkelig begynt å snu i en positiv retning, så i sum er det store bildet ikke riktig så mørkt som det så ut til å kunne bli i fjor høst.

- Hva er din oppfordring til trevarebransjen for å håndtere fortsettelsen på best mulig måte?
- Det overordnede perspektivet er at det alltid kommer gode dager etter dårlige dager, og det vil det gjøre denne gangen også. Det blir viktig å styre med stødig hånd nå, slik at vi er riktig posisjonert når markedet snur igjen. Det er ekstra viktig at man nå ikke føler seg presset til å inngå langsiktige kontrakter med såpass dårlige priser at man taper penger når markedet og prisene snur igjen.

- Og så vil jeg enda en gang minne bransjen på det vi allerede er gode på, og at vi til og med kan forsterke disse fortrinnene. Bruk det sterke og tillitsfulle samholdet mellom bedriftene. Ta kontakt med hverandre, ring eller besøk en kollega for en prat. Gi råd, del erfaringer og bekymringer. Og ikke minst: Se etter mulighetene som ligger på lur. Slik rigger vi oss best mulig for oppgangen som kommer.

- Du står nå foran ditt siste landsmøte som styreleder i bransjeforeningen nasjonalt. Hva er ditt ønske for vegen videre for Norske Trevarer?
- Det er at vi fortsetter og forsterker arbeidet med å synliggjøre vår bransje på en offensiv og positiv måte, og at vi fortsetter å forsterke fellesskapsfølelsen i norsk trevarebransje, både oss bedriftene imellom og mellom bedriftene og administrasjonen i Norske Trevarer. Det er viktig at denne følelsen er så sterk som mulig, og at avstanden er så liten som mulig.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: