Wilhelm har et etternavn som passer ypperlig til sykling – nå er arkitekten klar for ny jobb

Wilhelm Ruyter er den nye lederen for fag- og teknologiutvikling i Norske Trevarer. På fritida er sivilarkitekten entusiastisk opptatt av å skape ting, ikke minst av treet som materiale. Han stortrives også på sykkelsetet i rollen som hobbysyklist.

- Jeg har et krevende etternavn som skyldes mine nederlandske røtter. Men det er ikke mye å skryte av sammenlignet med moren min. Jeg tør nesten ikke å si hva hun heter.

Latteren sitter løst i telefonsamtalen med nyansatte Wilhelm Ruyter i Norske Trevarer. Praten går kjapt over i et glødende engasjement for arkiterktur og økt bruk og gjenbruk av tre i bygg og innredninger.

Men før det rekker vi innom en liten sykkeletappe med leende sjølironi om Wilhelms ganske så krevende etternavn når e-postadressen hans skal staves over telefonen.

- Det oppstår ofte litt problemer om hva som kommer først av U og Y i etternavnet mitt, men da er det jo litt greit å kunne fortelle at etternavnet til moren min er enda mer spesielt. Å hete Frankenstein høres jo absolutt ikke bra ut, ler arkitekten på plettfri østlandsdialekt.

- Alltid likt å skape ting
Wilheim Ruyter er sivilarkitekt og bosatt i Lillestrøm utenfor Oslo. Han har lang fartstid innen arkitektur, konsulentjobbing og offentlig forvaltning, og kommer fra sivilarkitektjobb ved Vindveggen Arkitekter AS.

Allerede 1. februar starter han opp i ny jobb som leder for fag- og teknologiutvikling i staben ved Norske Trevarers hovedkontor i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo, der han tar over etter Halvard Høilund-Kaupang.

- Jeg er glad i skog og mark og friluftsliv, trives veldig godt på sykkelsetet, og har alltid hatt en glødende interesse for å skape ting, ikke minst med treet som materiale. Jeg hadde en veldig dyktig sløydlærer på barneskolen, og det betydde mye for den veien jeg har valgt å gå i livet.

Rød tråd over i trevarebransjen
For det går en slags rød tråd fra sløydinteressen i barneårene, via arktektutdanningen og over i engasjementet for økt bruk av treet som materiale i bygg og innredninger.

- Jeg gleder meg stort til å begynne i nyjobben i Norske Trevarer, gjøre meg bedre kjent med bransjen og faget, og ikke minst begynne å reise rundt for å lære mer om organisasjonen, bedriftene og folkene i norsk trevarebransje, sier den nye faglederen i Norske Trevarer.

- Jeg føler meg privilegert som får denne muligheten. Egenskapene til treet har som sagt fascinert meg helt siden jeg var liten, og hele familien elsker å skape ting med hendene, være kreative og lage fine ting.

- Og nå får jeg altså muligheten til å jobbe på heltid med en bransje som bruker treet som materiale. Da er det ikke til å undres over at jeg gleder meg. Dette blir veldig spennende, sier den treinteresserte hobbysyklist-ruyteren entusiastisk.

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post: