Tilfeldighetene gjorde at Dennis (20) ville bli snekker - nå kan han bli årets lærling

Dennis Jørgensen (20) er en av tre ungdommer i finaleheatet til å bli «Årets lærling» i norsk trevarebransje. Prisen deles ut under Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

- Det eneste jeg var helt sikker på da det nærmest slutten på ungdomsskolen var at jeg var skikkelig skolelei og at jeg ville begynne med noe praktisk. Så først trodde jeg at det var tømrer jeg ville bli.

Dennis Jørgensen er en av tre ungdommer som har kommet i finaleheatet for å bli utnevnt til «Årets lærling» i norsk trevarebransje. Prisvinneren og juryens begrunnelse blir offentliggjort under Trevaredagene i Trondheim i midten av september.

De to andre priskandidatene er Mathias Hognestad Berrefjord (20) fra NorDan AS og Aleksander Olsen (28) fra Meling AS.

- Jeg satte stor pris på å bli nominert som årets lærling i norsk trevarebransje, det var skikkelig artig. Etterpå tenkte jeg ikke så altfor mye over det før jeg hørte at jeg hadde kommet helt til finalen og dermed kunne gå helt til topps, sier Dennis på telefonen fra Eydehavn utenfor Arendal.

- Jeg både bor og jobber her, og føler at jeg har kommet på rett hylle i livet sånn yrkesmessig. Jeg fikk svennebrev i snekkerfaget ved juletider, og nå har jeg fått fast jobb her ved Trevaren Eydehavn.

Skiftet fra tømrer til snekker
Snekkerhistorien til Dennis begynte slik det gjerne gjør, det var tilfeldighetene som ledet han i rektig retning.

- Jeg var først og fremst skolelei, og det var veldig styrende for de valgene jeg tok siste året på ungdomsskolen. Jeg begynte på Vg1 bygg og anleggsteknikk, og så for meg at det var tømrer jeg skulle bli, forteller Dennis.

- Men så fikk jeg opp øynene for hvilke muligheter som lå i snekkerfaget, både at man kan jobbe innendørs og at man har ett sted å forhold seg til, i stedet for å måtte farte rundt på ulike byggeplasser året rundt. Da bestemte jeg meg for å skifte over til treteknikk og snekkerfaget.

Lager dører til arkitekttregnede bygg
Trevaren Eydehavn lager spesialproduserte dører til det som i hovedsak er arkitekttegnede bygg i privatmarkedet, og de fleste kundene holder til på Østlandet og i Oslo-området.

- Det er mye å gjøre, det er jo trivelig det. Nå har jeg fast jobb, og jeg har ingen andre planer de nærmeste årene enn at jeg skal jobbe og gjøre en god jobb her ved Eydehavn.

- Det ligger plenty med faglige utfordringer i nettopp det, sier Dennis Jørgensen, som i midten av september tar turen til Trondheim og Trevaredagene for å delta under utdelingen av prisen som «Årets lærling» i norsk trevarebransje.  

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Nyhetsbrev fra Norske Trevarer

Avmeldingen er mottatt!

E-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev: